lørdag den 8. februar 2014

Ammeklub:


Et lille indlæg til jer derude med PCS som går med planer om børn. Jeg ved I er nogle stykker, -nogle med mere fremskredne planer end andre. 

Til alle andre er dette indlæg nok ganske uinteressant. 

Her er mine råd og erfaringer indtil videre:

Kejsersnit: For mig var det den rigtige beslutning. Selvom jeg brugte kræfter på at være rystende nervøs er jeg sikker på at jeg har sparet uendelig meget energi ved ikke at gennemgå en naturlig fødsel. Jeg var klar i hovedet da baby kom og i dagene efter.

Vikle: Jeg er utrolig glad for vores vikle, som er et langt stykke stof man kan bære baby i. Det skåner min ryg ikke at bære med armene hele tiden. Og det er hyggeligt :-).

Puslebord: Vores puslebord er en anelse for højt til mig, hvilket gør det hårdere end nødvendigt at skifte ble. Jeg havde ikke tænkt over hvor vigtigt dette er, og hvor ofte man står der i løbet af dagen, men det er lidt svært når det også skal passe i højden til min mand. Men altså, tænk over det!

Slyngevugge: Er en hængende seng man kan hænge i en døråbning. Supernemt at kunne sidde ned og skubbe lidt i vuggen og måske synge en sang i stedet for at trave rundt og vugge baby i armene.

Modermælkserstatning: Snak med sundhedsplejersken, men det er virkelig en stor frihed at far kan give baby mad hvis man fx skal sove. Det gør underværker at få 4 timers sammenhængende søvn. Får jeg ikke det kan jeg virkelig mærke søvnmanglens indvirkning på hovedet. At få 4 timers sammenhængende søvn kan stadig kun lade sig gøre når min mand giver modermælkserstatning om aftenen/natten således at jeg kan springe en amning over.

Autostol: Hvis man ofte kommer omkring i bil ligesom vi gør, så er det virkelig fedt at have en liggende autostol hvor baby må være uden begrænsning. Vores hedder Rømer Baby-safe Sleeper Autostol. Kan ofte købes på dba.dk.

Sækkestol: Kan skåne nakken hvis man sætter baby heri når man skal snakke, smile og have øjenkontakt, i stedet for at kigge ned på en liggende baby og belaste nakken. 

Ammepude: Endnu en god måde at aflaste nakke, skulder, ryg og arme. Desuden virkelig rart at kunne ligge ned og amme. Det gjorde jeg helt fra starten. 

Hud mod hud: Noget der anbefales alle, men for os PCS ramte er det ren terapi at ligge med sin baby hud mod hud. Det er i det hele taget god terapi at ligge og slappe af med sin sovende baby på maven. Sådan tilbragte jeg det meste af tiden i starten.   

Hvis der er nogen af jer der har spørgsmål står jeg altid til rådighed!