onsdag den 10. april 2013

Mere om betablokkere:

Jeg har fået et par spørgsmål vedrørende betablokkere. Det kan være der er flere der gerne vil høre mere om dem.

Jeg er som sagt ikke læge, og det er vigtigt man snakker med sin læge om fordele og ulemper og om hvad man kan tage af anden medicin samtidig.

Jeg tog 40mg lige når jeg vågnede og 40mg igen midt på dagen/eftermiddag. (Inden jeg skulle sove tog jeg Phenergan som er søsyge-piller.) 

Med mindre doser end 40mg kunne jeg intet mærke, men jeg kender også nogle der skulle op over 80mg. Det er altså forskelligt.

Der skal være adrenalin til stede før betablokkere kan stoppe adrenalinens virkning. Hvis man ikke har en masse adrenalin i kroppen vil man heller ikke mærke en virkning af betablokker. Og så er der ikke den store grund til at tage dem.

Jeg tog betablokker som en "kur" dvs fast hver dag i ca. 3 måneder. Jeg blev personligt anbefalet en kur på 3-6 måneder. Dette kunne måske lære min krop hvordan det føles at være afslappet, og hen imod slutningen af "kuren" glemte jeg da også tit at tage pillen om eftermiddagen fordi jeg ikke som tidligere mærkede når virkningen aftog. De virker ca. 4-5 timer ifølge mine erfaringer.

En anden måde at bruge dem på er at tage pillerne når man føler man vil få brug for dem. Fx lige inden man skal til et social arrangement, køre med en fyldt bus eller har en eller anden begivenhed som man ved vil fremkalde adrenalin. For mig var det vigtigt at tage dem i god tid (helst en halv eller hel time) inden de skal virke. Når først min adrenalin kører er det svært for mig at skrue ned for det uanset piller. 

Jeg havde en rigtig god virkning af betablokkerne, men det er svært for mig at sige om de har virket på længere sigt, da jeg nu er gravid og ikke tager dem mere og desuden har fået så mange mærkelige symptomer som jeg ikke ved hvad jeg skal relatere til. 

Det skal tilføjes at man nøje skal overveje brugen af betablokker hvis man samtidig prøver at blive gravid, da de kan give forhøjet risiko for misdannelser. 

Stil endelig spørgsmål hvis der er flere!